Dietetyczne brownie z kaszy jaglanej
PAULINA KUCZYŃSKA • dawno temu • 6 komentarzyMasz problem ze słodyczami na diecie? Nie martw się, ten przepis jest właśnie dla Ciebie! Moje czekoladowe brownie w wersji FIT zaspokoi ochotę na słodkie, a co więcej - możesz je zjeść bez żadnych wyrzutów sumienia.
Ciasto jest dietetyczne, zawiera same pełnowartościowe i naturalne składniki, a do tego jest nieziemsko pyszne i bardzo czekoladowe!
Składniki na ciasto:
- ¾ szklanki kaszy jaglanej
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 3 łyżki miodu
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 banany
Zobacz też: Brownie z batatem i rodzynkami
Składniki na polewę:
- 2 łyżeczki gorzkiego kakao
- odrobina mleka
- łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- Kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody aż cała woda wyparuje, a kasza zmięknie.
- Do ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy resztę składników i blendujemy na gładką masę.
- Całość przekładamy do silikonowej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
- Polewę otrzymamy przez wymieszanie gorzkiego kakao wraz z mlekiem i miodem (polewa powinna wyjść gęsta, dlatego mleka dodajemy dosłownie odrobinę)
Ten artykuł ma 6 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze